Videor från BibelFokus

Det stora avfallet I – del 1
“Förförelser måste komma” – Är vi beredda, eller är vi redan förförda? Ett utmanande bibelstudium av Lennart J i två delar om det stora avfallet i vår tid, om falska profeter och villoläror, falsk andlighet, ekumenik, och mycket mer. (Mer info finns via denna länk)

Det stora avfallet I – del 2

Det stora avfallet II
“Kom, så bygger vi oss en stad och ett torn som har spetsen uppe i himlen. Låt oss göra oss ett namn…” Ett utmanande bibelstudium av Lennart J om det eskalerande avfallet i kristenheten. Om hur kristenheten mer och mer går i samma riktning som New age. Om två oförenliga vägar och riken, om två olika sorters andlighet. (Mer info finns via denna länk)

Jämförelse av falsk karismatik och kundalini-fenomen
En video som mycket tydligt visar likheten mellan andliga yttringar i falska karismatiska “kristna” sammanhang och sådana grupperingar som man kan inordna under New age eller ockulta religioner. (Mer info finns via denna länk)

I Eden fanns ingen bibelskola!
Ett bibelstudium av Lennart J om att leva efter Kunskapens träd eller Livets träd, samt om att leva “det fördolda livet i Kristus” och den frihet vi kristna har “i Kristus”. Inspelat under Temadagen i Alingsås 2010.

Att invänta Jesus och vakta på det falska – en nödvändig balansakt!
När, var, hur och varför kommer Jesus tillbaka enligt Bibeln? Ett bibelstudium av Lennart J. Dessutom en genomgång av flera viktiga bibliska perspektiv i denna tid, perspektiv som kan vara viktiga för en skärpt vaksamhet och en balanserad tro. Inspelat under Temadagen i Alingsås 2011.

Det verkliga ursprunget till Emergent Church
Videon behandlar filosofin bakom rörelsen “Emergent Church”, vilken bibelsyn rörelsens ledare har, vart de leder sina anhängare, m.m. Vill du förstå denna rörelse är det ett måste att du ser denna 2 timmar långa dokumentär! Svensk text! (Mer info finns via denna länk)

Church of Tares – Ogräsets kyrka
Videon behandlar megakyrkopastorn Rick Warren (och fler andra) och hans agenda för en ny världsordning i en mycket informativ och avslöjande 2 timmar lång dokumentär. Svensk text! (Mer info finns via denna länk)


Rörelsen Zeitgeists påståenden motbevisade!
Denna video vederlägger de felaktiga argument och lögner om kristendomens ursprung som presenteras i del 1 av New age-filmen Zeitgeist: the movie, och vars avsikt bl.a. är att tillintetgöra den kristna tron. (Mer info finns via denna länk)

Richard Dawkins drar till med utomjordingar som förklaring!
Se denna smått komiska intervju med Richard Dawkins, nu med svensk text.
(Mer info finns via denna länk)

Jesus det skönaste namn
Vårt instrumentala arrangemang på denna kända psalm. Vi satte ihop detta till en spelning med familjen 2006 på Attholmen, Långared. Samtidigt visade vi filmen som du kan se nedan. Gitarrer: L Jareteg, allt annat: J Jareteg

 

Tillbaka till BibelFokus huvudsida